
 
 

Treasure Coast Challenge Cup Rules Incident & Complaint Form 
 
 
 

 
 

Date: ________________ Golf Course: ____________________________________  Hole#" _______  Cup" _______ 

 

Rules Official:  _________________________________________________   

 

Team(s) Involed: ________________________________________________________________________________ 

 

Player(s) Involved: _______________________________________________________________________________ 

 

   1. Is this a request for a ruling?    Yes ________   No _________ 

         Note: If this is a request for a rules decision (i.e. the number of penalty strokes, procedural questions),     

please skip to Facts 

         Was the request timely and the player(s) notified?     Yes  ______  No ______ 

         (If NO, then the ruling will not be considered  --- see below **) 

  

   2.  Whose golf ball(s) or equipment was/were involver:  _______________________________________________ 

    

  3, What is the alleged breach --- for example: ball moved, improper dropping procedure, played out of order 

without asking, played wrong ball, concession, question about ground under repair, relief from penalty area, lost 

ball, etc.. Describe as completely as possible: 

 

        ______________________________________________________________________________________________ 

        ______________________________________________________________________________________________ 

        ______________________________________________________________________________________________ 

 

     4.  Do the partner and/or opponents have additional facts?  If so, please list below: 

       _______________________________________________________________________________________________ 

       _______________________________________________________________________________________________ 

       _______________________________________________________________________________________________ 

 

Following * discussion with the Rules Chair:   

Rule #:  _____  Interpretation/Comments:  _____________________________________________________________ 

 __________________________________________________________________________________________________ 

 

Reminders: 

• *If there is a rules request. the request must be TIMELY. 

• ** Player must request a ruling before either player begins the next hole or, if the final hole of the match, 

before the results are announced (20.1b). 

• Requests for a ruling on an earlier hole are honored only for violations of Rules 3.2d (1) --- Incorrect 

information on # strokes taken and 3.2d (2) --- Failure to report a penalty + the player was unaware of the 

penalty before finishing the current hole, or, if between holes, after the hole just completed + player 

makes a TIMELY request for a ruling. 

• Player(s) should verify any rule before the results of the match are announced. Note: A "second ball: 

cannot be played under Rule 20.1c (3) if there is a rules question. If the "second ball" option was used, 

the player who played two balls was disqualified from the hole in question. If her ball was the score to 

count to win/tie the hole, then the team lost the hole. 


